Hva innebærer et lån uten sikkerhet?

Når du søker om lån uten sikkerhet betyr det at du som lånekunde ikke trenger å stille sikkerhet i bolig, bil eller båt. I motsetning til for eksempel boliglån stiller ikke bankene krav til egenkapital for å innvilge lånet. Det betyr dermed at bankene tar en større risiko når de låner ut penger uten sikkerhet, det fører også til at rentene blir høyere.

Et lån uten sikkerhet har likevel en mye lavere rente enn for eksempel et kredittkort og dyre smålån.

I og med at du ikke er nødt til å stille sikkerhet for lånet, bestemmer du selv hva lånepengene skal brukes til. Enten du skal bruke pengene til oppussing i hjemmet, spontan ferie eller uforutsette utgifter, står du altså helt fritt til å bruke lånet til det du ønsker.

Selv om lånet kan brukes til akkurat det du ønsker, er det likevel smart å huske på at dette er et lån som skal nedbetales. Derfor bør et lån uten sikkerhet brukes på noe verdifullt og nyttig for deg.

De vanligste låneformålene er oppussing, refinansiering og uforutsette hendelser.

Refinansiere med lån uten sikkerhet

Man kan også bruke et lån uten sikkerhet til å refinansiere gjeld. Siden renten hos ulike banker og mellom de ulike typene forbrukslån varierer en god del, er det ikke helt sikkert at du har den beste renten. Mange har også flere smålån og gjeld fra et kredittkort, da kan det vært lurt å refinansiere gjelden i et helt nytt lån.

Fordeler med å samle gjeld:

·  Du får lavere rente

·  Du får færre gebyrer

·  Du får en nedbetalingsplan

Dersom du samler alle dine gjeldsposter vil du få en bedre oversikt over økonomien og i større grad kontroll på alle betalingene. Det er langt enklere å bare ha en faktura å forholde seg til, enn flere fakturaer.

Dette er viktig å tenke på før du tar opp et lån

Alle typer lån skal sees på som en forpliktelse som må overholdes. Selv om du får en lavere rente og mer fleksible muligheter til å betale ned gjelden enn det du gjør hos for eksempel kredittkortselskapene, er det en forutsetning at du faktisk er i stand til å betale ned den månedlige utgiften. Man bør derfor aldri ta opp et større lån enn det man kan klare å betale ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.